Zaznamy tykajuce sa Osuskeho spred r. 1847 (odkedy su matriky Osuskeho) sa nachadzaju v matrike Hradista pod Vratnom a sporadicky aj v matrike Jablonice.
Zaslal: št január 09, 2014 1:48 Predmet: Ioannes Adamovich
Dobry den, prosim Vas mohli by ste mi trochu pomoct: uz dlhsie sa snazim dat dokopy svoj rodokmen, akurat zrovna v lini po meci sa vobec nemozem pohnut (pretoze mi chybaju matriky z obce Osuske). Dostal som sa k mojmu 3xpra dedkovi Janovi Adamovicovi (Ioannes Adamovich) z Osuskeho (Nitrianska stolica), n. 178; narodeny 1811 (podla scitania ludu z r. 1869); nobilis; povolanim mlynar; rimsky katolik.
cital som si na Vasej stranke o rode Adamovic, akurat sa tam nikde nespomina Osuske odkial su moji predkovia. Pravdou vsak je ze Kukulov je od Osuskeho nedaleko (asi 30 km).
Takiez sa chcem spytat na Vas nazor: scitanie ludu, ktore vsak nepovazujem za ultra doveryhodne uvadza ze spominany Jan sa narodil 1811 v Osuskom, ako som vsak uz vravel nemam ziadne matriky aby som to mohol overit. Na druhej strane z matrik z Kukulova vychadza ze presne v roku 1811 sa aj tam narodil nejaky Jan Adamovic taktiez nobilis. Myslite si, ze by sa mohlo jednat o toho isteho? a teda ze by v scitani bolo uvedene nepresne miesto jeho narodenia?
a najdolezitejsia otazka: neviete co je s tymi matrikami z Osuskeho? ci len niesu nafotene alebo ci vobec existuju?
Dakujem velmi pekne.
Viktor Adamovic
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre